תת-תפקוד/תפקוד יתר של בלוטת התריס

0 +
שנות ניסיון
% 0
אחוזי הצלחה
0 +
לקוחות מרוצים

השפעות הורמונליות על תת-תפקוד/תפקוד יתר של בלוטת התריס

תת-תפקוד/ תפקוד יתר של בלוטת התריס, זו תופעה הקשורה למצב בו בלוטת התריס מפיקה רמה מוגברת או רמה מועטה של הורמון בלוטת התריס (T3/T4 ) או מצב בו הורמון בלוטת התריס איננו מבצע את פעולתו כלל. כתוצאה מכך, חילוף החומרים בגוף יהיה מהיר מדיי או אטי מדיי. רמות הורמון בלוטת התריס עשויות להיות בלתי תקינות לאורך שנים רבות עד שהתסמינים מתחזקים והופכים להיות ברורים.

תסמינים של תת-תפקוד/תפקוד יתר של בלוטת התריס

לרוב, תסמינים אלו מזוהים בטעות כתסמינים כלליים הקשורים בגיל. אנשים עשויים לחוש עייפות, כבדות, היפראקטיביות, דיכאון, תחושת קור, כפות ידיים ורגליים קרות, דפיקות לב מואצות, השמנה או הרזיה, נשירת שיער, רגישות בציפורניים, עור יבש או שמן ועצירות.
תפקוד בלוטת התריס תלוי ברמת האסטרוגן, המאוזנת על ידי הפרוגסטרון. בכדי שיהיה תפקוד תקין של בלוטת התריס יש לדאוג לתזונה מתאימה.

תזונה ותת-תפקוד/תפקוד יתר של בלוטת התריס

תת-תפקוד/תפקוד יתר של בלוטת התריס מושפע גם מהמזון שלנו, גם כאשר אנו אוכלים בעיקר פירות וירקות,  הוא אינו עשיר דיו במינרלים כפי שהיה בעבר, משום שהחקלאים אינם מעשירים יותר את הקרקע בה גדלים היבולים. קיים סיכוי טוב יותר לזכות בתזונה נכונה עבור בלוטת התריס כאשר אוכלים ירקות ופירות אורגניים וכוללים אצות ים בתזונה שלנו.

תפקידי בלוטת התריס:

בלוטת התריס שולטת על תדירות השימוש באנרגיה בגוף, ייצור החלבונים, ושולטת על הרגישות של הגוף להורמונים אחרים שנמצאים בגוף. 

בלוטת התריס גם: מגבירה או מפחיתה את האנרגיות בגוף, מגבירה או מפחיתה את שריפת השומנים, שולטת על ירידה במשקל, מעלה את קצב הלב, משפיעה על התיאבון, מסייעת למעיים לעבוד ביעילות, עוזרת למחזור הווסת להיות מסודר, שומרת על בריאות השיער, בריאות הציפורניים בריאות העור, עוזרת לשינה טובה וגם קשורה לבריאות הנפשית.

קיבלתם טיפול בבלוטת התריס ועדיין לא מרוצים ?

סובלים ממצבי רוח ונדודי שינה,מוכנים לטיפול אלטרנטיבי וקונבנציונלי משולב? 
  יש לנו ניסיון של למעלה מ- 20 שנה בגיל המעבר ובבלוטת התריס.

התקשרו עכשיו למרפאה שלנו ב- 072-2422022

ייצור הורמון T4 ומערכת עיכול בריאה

בלוטת התריס משתתפת בכל התהליכים האלה בעיקר על ידי ייצור ההורמון הלא פעיל thyroxine) T4) שצריך להיות מומר להורמון הפעיל triiodothyronine) T3) בכבד או באיברים אחרים.
20% מההורמון T4 של בלוטת התריס מומר ל- T3 במעיים, אך זה קורה רק אם יש לנו חיידקי מעיים בריאים. ולכן מערכת העיכול חייבת להיות בריא כדי שיהיה לנו תפקוד תקין בבלוטת התריס.

עוד סיבה למה חשוב שמערכת העיכול תהיה בריאה:

כשאדם סובל ממחלה אוטואימונית (מחלה הנגרמת מתגובה מוטעית של מערכת החיסון), המשמעות היא שמערכת החיסון לא עובדת בצורה טובה, לדוגמה מחלת השימוטו (תת פעילות) או מחלת גרייבס (פעילות יתר).
מאחר ש-70% ממערכת החיסון נמצאת במעיים, חשוב לעשות בדיקות צואה מקיפה כדי להבטיח שמערכת העיכול בריאה.

בלוטת בתריס משפיע ומושפעת

אם יש מטופל הסובל מסימפטומים של בלוטת התריס, יכול להיות שמטרת הטיפול יהיה לעלות את ה Free T3 בשליש העליון של הנורמה. עוד דוגמא לזה שבלוטת התריס משפיע ומושפעת: כשלמטופל יש תת פעילות של בלוטת התריס, סביר מאוד שיפתח כולסטרול גבוה, ולכן טיפול בבלוטת התריס יכולה להחזיר כולסטרול מרמה גבוהה  – חזרה לרמה נורמלית של כולסטרול. 
הקשר בין הורמוני בלוטת התריס להורמונים אחרים:
אסטרוגן: אסטרוגן מדכא את תפקוד בלוטת התריס בעוד שפרוגסטרון עוזר לבלוטת התריס לתפקד באופן נורמלי. אם אצל אישה האסטרוגן דומיננטי, כלומר יש לה יותר אסטרוגן מאשר פרוגסטרון, היא יכולה להגיע למצב של תפקוד לא תקין של בלוטת התריס. שיפור האיזון בין האסטרוגן לפרוגסטרון יכול לעזור לבלוטת התריס לתפקד באופן נורמלי ללא תרופה לבלוטת התריס.
בלוטת האדרנל
נניח שבלוטת התריס היא רגל על דוושת גז. ברגע שאתם לוחצים על דוושת הגז והמכונית מתקדמת קדימה. המכונית תתקדם קדימה רק אם יש מספיק דלק במיכל. הקורטיזול הנוצר בבלוטת האדרנל הוא "הדלק" שבמיכל. לכן חשוב מאוד לתמוך בבלוטת האדרנל בזמן שמטפלים בבלוטת התריס. 
עוד סיבה לטפל בבלוטת האדרנל:
אם אתם לוקחים כבר תרופה לבלוטת התריס, ובדיקות הדם של הבלוטה נראות תקינות, אבל אתם מרגישים חלשים ואי יציבות. הסיבה היא שבלוטת האדרנל לא מספיק חזקה כדי לתמוך בבלוטת התריס. אם אתם נותנים לבלוטת האדרנל את החומרים המזינים שהיא צריכה ואת ההורמונים שלה – זה יעזור לבלוטת התריס לתפקד טוב יותר.

תוכן עניינים