שלושה מינרלים החשובים לבלוטת התריס

0 +
שנות ניסיון
% 0
אחוזי הצלחה
0 +
לקוחות מרוצים

חשיבותם של מינרלים לפעילות תקינה של בלוטת התריס

למינרלים השפעה משמעותית על פעילות בלוטת התריס

העובדה שאני רופא כללי נותנת לי רשות לחשוב עלייך כאדם שלם ולהתייחס אלייך כך בעת טיפול בכל סוג של מצב רפואי ובייחוד בבעיות של בלוטת התריס. משמעות הדבר היא שבעת הערכת תפקודה של בלוטת התריס עלינו לקחת בחשבון גם את בלוטת יותרת הכליה, הורמוני המין, מערכת העיכול ומערכת החיסון. כל אלו ביחד משפיעים במידה רבה על בריאות בלוטת התריס.

ישנם דברים רבים שנכללים בהערכת מצב בלוטת התריס ובטיפול בה אבל יש כמה עקרונות בסיסיים שטובים לכולם לתפקוד אופטימלי של בלוטת התריס. זכרו ש- FT3 הוא החשוב ביותר לבדוק מבין בדיקות הדם לבלוטת התריס משום שהוא מודד כמה הורמון פעיל קיים. FT4 אינו פעיל ו- TSH הוא ההורמון של המוח שנותן פקודות לבלוטת התריס.

ברזל ובלוטת התריס

פריטין הוא אחד החלבונים העיקריים בגוף והוא אחראי על אגירת ברזל. לשם המרה טובה של FT4 לFT3 -, רמת הפריטין שלך צריכה להיות 75 ומעלה. אני נותן תוסף מזון של ברזל למטופלים אשר להם פריטין נמוך אבל נטילת ברזל עלולה להיות מסובכת משום שעודף ברזל אינו בריא וצריך להיות במעקב של בדיקות דם. רמות הפריטין יכולות להעלות כאשר אדם סובל מדלקות שונות.

השפעת יוד על פעילות בלוטת התריס

אני מאמין שכמעט לכל בני האדם יש רמות נמוכות של יוד בגוף לצרכים שלהם. החלקים השונים בגוף נלחמים על הכמות המוגבלת של יוד שיש לנו בגוף משום שהיא צריכה להספיק לתפקוד תקין של בלוטת התריס, המוח והשדיים אצל נשים והערמונית אצל גברים. באצות ים ובירקות ים אחרים אין מספיק יוד על מנת להביא לשיפורים הרפואיים להם אנו זקוקים. המטופלים שלי חוו שיפור באמצעות שימוש בטיפות יוד. כמובן שזה צריך להיעשות במעקב רופא.

סלניום ובלוטת התריס

סלניום הוא המינרל החשוב ביותר בתמיכה לבלוטת התריס, במיוחד במצב של השימוטו.

הדרך בה שלושה מינרלים משפיעים על בלוטת התריס ובעיקר הסלניום. האנזימים שאחראי להמיר את ה- FT4 ל- FT3 דורש סלניום. לאנשים הסובלים מבעיות עיכול עלול להיות מחסור בסלניום. בנוסף, סלניום גם אחראי על הגנת בלוטת התריס מפני הנוגדנים המנסים להרוס אותה במצבים של מחלות בלוטת תריס אוטואימוניות נפוצות כמו השימוטו או גרייבס. הכמות המומלצת של סלניום נמצאת בשלושה אגוזי ברזיל ליום. למרות היותי מאמין בקבלת התזונה הנחוצה לנו מהמזון שלנו, כשזה מגיע לסלניום במטרה לעזור בלוטת התריס, איני בטוח כמה בריאים וטריים הם אגוזי הברזיל. לכן, אני ממליץ ליטול 100-200 מק"ג של סלניום ליום. אנא היו זהירים לא ליטול יותר מדי סלניום. כדאי לבדוק את תוספי המזון השונים אשר נמצאים ברשותכם משום שלעתים הם מכילים סלניום וכדאי לוודא שאינכם נוטלים יותר סלניום מהכמות המומלצת.

כולם, לא רק מי שסובל מבעיות בבלוטת התריס, יכולים לקבל תועלת ממינון בריא של ברזל, יוד וסלניום. בעת התאמת תכנית הטיפול למטופלים שלי אשר סובלים מבלוטת התריס, שלושת המינרלים הללו תמיד נמצאים בראשי והם גם נלקחים בחשבון עבור שאר המטופלים לשם שיפור בריאותם.

 

התקשרו אלינו לטלפון 0722422022 לקביעת תור כדי שנוכל לעזור לכם בבעיות של גיל המעבר, בלוטת התריס וחוסר איזון הורמונים.

תוכן עניינים