מחלת השימוטו בבלוטת התריס
מכלל הסובלים מבלוטת התריס ל 90% יש מחלה בבלוטת התריס הנקראת השימוטו. השימוטו הוא השם שניתן כאשר אדם מייצר נוגדנים שהורסים את בלוטת התריס. כשהמערכת החיסונית תוקפת בטעות גוף של אדם בריא-זו נקראת מחלה אוטואימונית .
למרות מחלת בלוטת התריס יכולה להשפיע על גברים ונשים כאחד, 15 מתוך 16 ביקורים בנושא בלוטת התריס לאנדוקרינולוגים הם נשים. שילוב של גן בלוטת התריס על כרומוזום X והורמונים נשיים לא מאוזנים הינם גורמים משמעותיים בגרימת נשים רבות להיות מושפעות מבעיה בבלוטת התריס.
רוב הנשים מפתחות מחלת בלוטת התריס-השימוטו סביב זמני שינוי הורמונים. גיל ההתבגרות, לאחר לידה וזה לעתים קרובות הסימן הראשון של גיל המעבר 5-10 שנים המתקרבים בעתיד. התייחסות להורמונים הנשיים הוא חלק חשוב בשיפור מחלה בבלוטת התריס השימוטו .
כאשר נוגדנים גבוהים מזוהים בבדיקת דם זהו אבחון של מחלה בבלוטת התריס-השימוטו. הבדיקות הן Anti-TPO (אנטי תירואיד פראוקסידאז) ואנטי-תירוגלובולין. רפואה קונבנציונלית עשויה להזמין בדיקות אלה רק פעם אחת ותודיע לך שיש לך נוגדנים גבוהים ותשאיר תוצאות אלו ללא מענה. הסיבה לכך שלא עוקבים אחרי בעיה זו היא שאין לזה טיפול, כך שאין שום סיבה לעקוב אחרי תוצאות אלו. איני מסכים עם דעה זו של ההתעלמות, הרי אפשר לראות ממטופלים שלי ירידה של נוגדנים למצב נורמלי לאחר שביצעו את הפרוטוקול הטבעי שלי.
אנשים רבים מראים בבדיקות הדם שלהם קשיים להשאיר את בלוטת התריס בטווח הנורמלי. הם הופכים להיות מתוסכלים עם כל השינויים שהם צריכים לעשות השינויים שיכולים לחול במינון של התרופות שלהם. מצד שני, יש אנשים שמראים מבדיקות דם שלהם שיש טווח נורמלי של בלוטת התריס, אבל עדיין יש להם את כל התסמינים של בלוטת התריס לא תקינה. הסיבה שיש לאנשים קושי בשמירה על טווח נורמלי של בלוטת התריס, או כאלה שיש להם איזון בבדיקות הדם אך עדיין סובלים מסימפטומים היא שהמלחמה של המערכת החיסונית נגד בלוטת התריס אינה קבועה. לפעמים היא מתנהגת בהתנגדות אגרסיביות לדלקת של בלוטת התריסת, הגורמת לתאים רגישים בגוף לגרום לסימפטומים, ויש פעמים שהמלחמה פחות אגרסיבית. המטופלים שלי הורידו בהצלחה רבה את נוגדני בלוטת התריס שלהם, גם אם הם התחילו עם רמת נוגדנים של מעל 8,000 .
טיפול טוב במחלת בלוטת התריס-השימוטו הינו על ידי החזרת איזון לכל ההורמונים בגוף ובדיקה שהמערכת החיסונית תפסיק לתקוף את בלוטת התריס.