משתמשת בתרופת אלטרוקסין?
אנשים עם בעיה של תת פעילות בבלוטת התריס מחולקים לשתי קטגוריות:
- מתחילים – אלו שרק התחילו לטפל בבלוטה. אנשים שנוטלים את התרופה במשך פחות משישה חודשים.
- משתמשים ותיקים – אלו אשר נוטלים תרופה לבלוטת התריס במשך יותר משישה חודשים.
אם את נוטלת את התרופה (אלטרוקסין למשל) יותר מ-6 חודשים, רוב הסיכויים שבלוטת התריס שלך לא תתפקד מעצמה יותר. אנשים שתחת השגחה רפואית יכולים באיטיות להוריד את המינון עד שהם מפסיקים ליטול את התרופה, אך דבר זה מצריך דיאטה מאוד בריאה, תוספי מזון ולוודא שההורמונים האחרים בגוף נמצאים ברמות אופטימאליות.
אם את נמצאת בקטגוריית המתחילים אז יש סיכוי גובה שאת לא צריכה בכלל תרופה לבלוטה. הסיבה לכך היא שבלוטת התריס היא "בלוטה מגיבה", זאת אומרת שאם יש לחץ בחלקים אחרים בגוף או אם ההורמונים נמצאים ברמה גבוהה מדי או נמוכה מדי, אז הבלוטה גם מושפעת מכך.
איזון בלוטת התריס
אם מורידים את הלחץ ומושיבים את ההורמונים לאיזון יש סיכוי גבוהה שהבלוטה תחזור למצב תקני.
מקרים שכיחים הגורמים לבעיות בבלוטת התריס הם, חוסר איזון בין האסטרוגן לפרוגסטרון, תפקוד ירוד של בלוטת האדרנל בשל מתח פיזי או נפשי, ובעיות בעיכול הכוללות טפילים, תולעים, פטריות, וירוסים,חיידקים, רגישות לגלוטן, או למאכלים אחרים, חוסר אנזימים לפירוק האוכל או זיהומים אחרים.
שוב אם בעיות אלו נפתרות אז פעמים רבות ניתן לראות שבלוטת התריס חוזרת לפעילות תקינה.
משתמשים ותיקים בתרופת אלטרוקסין?
אם את נמצאת בקטגוריית משתמשים ותיקים, רוב הסיכויים שהשתמשת בפורמולת אלטרוקסין המקורית והרגשת טוב. מבלי שהוזהרת שיכול להיות שינוי בהרגשתך, אם היית לוקחת תרופה שדומה לזו שאת לוקחת כבר שנים. התרופה החדשה, האלטרוקסין החדש,יתכן שגרם לכך שהרגשתך הכללית השתנתה ואף יכול להיות שהתרופה לא נספגת בגופך עקב השינוי. בנוסף, נאמר כי אפילו החומרים הפעילים בתרופה השתנו שינויים כאלה גרמו להרבה אנשים, לתופעות לוואי שונות אשר לעיתים אף יכולות להיות חמורות.
אז מה האופציות שלך כאשר הבלוטה לא מאוזנת ואת לא מרגישה טוב עם האלטרוקסין החדש?
אלטרוקסין הוא שם של מותג, הוא בעצם מכיל את ההורמון T4, אחת האופציות היא פשוט לקחת T4 של חברה אחרת כמו החברה הגרמנית יוטירוקס או החברה האמריקאית סינטרואיד, או לבקש מהבית מרקחת לעשות הכנה רוקחית של T4 עם מסנן שיגרום לתרופה להספג בגוף בצורה טובה יותר.
אבל ישנם עוד אפשריות – תרופות חלופיות לאלטרוקסין!
יש תרופה לבלוטה אשר מכילה T4 וגם T 3 שנלקחים מבעלי חיים, תרופה זו מוכרת בשם ארמור טרואיד (Armour Thyroid).
ארמור טיאוריד נמכר במשך יותר מ 4 עשורים עם שביעות רצון גבוהה של אנשים אשר נטלו אותו, אבל כאשר החברה החליפה את נוסחת התרופה, אנשים ברחבי העולם התחילו להרגיש רע. מאז חברות אחרות התחילו להשתמש בתרופות לבלוטת התריס המיוצרות מבעלי חיים ונראה כי הם עובדות כראוי. לדוגמא חברה קנדית מספקת את הארפה (Erfa) לארפה יש תוצאות חיוביות אצל אנשים רבים.
יש לציין כי מומחי הרופאים לא יודעים מה הסיבה לכך שתרופה אחת לבלוטת התריס עובדת על בנאדם אחד אבל לא על בנאדם אחר. אבל זה מה שרופאים רואים בפועל.
ניסיוני עם החלפת אלטרוקסין ישן בתרופת אלטרוקסין חדשה
ראיתי אנשים רבים שיש להם בעיות בריאותיות רבות כאשר הם החליפו את תרופתם לאלטרוקסין החדש, ואנשים שהחליפו לאלטרוקסין הישן או מתרופה אחת לשנייה, ואל היה להם שיפור בתחושה השלילית. לדעתי זה בגלל שהמערכת קיבל שוק עקב השוני של הנוסחה של האלטרוקסין החדש, או תרופה אחרת והורמונים אשר בעבר נמצאו בסקלה נורמלית עכשיו יצאו מאיזון.
אנשים רבים לא מצליחים לחזור ולהרגיש טוב, אפילו כאשר בדיקות הדם יוצאות תקינות. צריך לבדוק את שאר ההורמונים ולהחזירם לאיזון, הרבה מהטופלים אשר עשו זאת מדווחים כי הם מרגישים טוב יותר ממה שהרגישו אי פעם. בכדי להשיג ולהגיע למצב זה, המטופלים שלי שולחים 4 דגימות רוק הנלקחות בזמנים שונים במהלך היום למעבדה בארצות הברית, מה שנותן תמונת מצב מדויקת למצב ההורמונים בגופך ולפי התוצאות אנו יכולים לקבוע את הטיפול המתאים ביותר לגופך, ובכך להשיב את ההורמונים למצבם התקין.
אנו סבורים מניסיונו כי רק על ידי אבחון מקיף של מצב ההורמונים בגוף, ניתן יהיה להחזיר את הבלוטה למצב תקין. להמשך קריאה על הבעיות עם אלטרוקסין – לחצו כאן