פיברומיאלגיה ובלוטת התריס שלך

שנות ניסיון
0 +
אחוזי הצלחה
% 0
לקוחות מרוצים
0 +

מהי פיברומיאלגיה?

פיברומיאלגיה היא האבחנה אשר מתארת כאבים כרוניים בשלד ובשרירים או רגישות בהם. זה יכול לבוא לבוא לידי ביטוי בכאבים במפרקים, בגידים או בשרירים. לחץ או כאב יכולים להופיע, לא משנה מה אתם עושים. עייפות רבה, דיכאון, חרדות ואפילו כאבי ראש מופיעים לעיתים קרובות יחד עם פיברומיאלגיה.

במשך שנים ארוכות היה נהוג להתייחס לפיברומיאלגיה כתסמונת המושפעת באופן ישיר ממצבו הנפשי של החולה. במקרי קיצון, חולים בפיברומיאלגיה אף היו מאושפזים בבתי חולים פסיכיאטריים וזאת מחוסר יכולתה של  הרפואה הקונבנציונלית לתת מענה לסבלם של החולים שכאבם במקרים מסוימים, שיבש את תפקודם הקוגניטיבי, רגשי והנפשי כאחד.

הרפואה הקונבנציונאלית מטפלת בגישה שנותנים טיפול בסימפטומים בלבד ולא במקור של הכאב אצל המאובחן במחלת פיברומיאלגיה. 

פיברומיאלגיה הנה סינדרום רב מערכתי המתאפיין בתופעות לוואי מורכבות המשפיעות על התפקוד היומיומי. המאפיין הבולט ביותר של פיברומיאלגיה הנו קיומן של תופעות לוואי משמעותיות אשר לא ניתן להסבירן על ידי גורמי מחלה ישירים. לפנינו מצבים פתולוגים בעלי מובהקות לקיומן של מחלות מסוימות ללא הממצאים הקליניים שיאשר את קיומן של מחלות אלו.

דוגמאות בולטות הן קיומן של כאבים במפרקים ובשרירים, המאפיינים דלקת פרקים, אולם כאבים אלה אינם מלווים במצב דלקתי וגם טיפול תרופתי המכוון למניעת דלקות פרקים או שרירים לא יגרמו להכחדת הכאב והחלמה.

בדומה לכך ניתן לאבחן מצבים של קשיי נשימה או בעיות בקצב הלב שלא ניתן למצוא להם הסברים קליניים ישירים וגם במקרים אלה טיפולים תרופתיים לא יועילו.דוגמאות אלה מצביעות על קיומן של תופעות לוואי פיזיולוגיות והן אינן היחידות כמובן.

חלק מתופעות הלוואי של פיברומיאלגיה מתבטאות בשיבוש האיזון הנפשי והרגשי, כאשר במצבי קיצון מתעוררים מצבי חרדה ודיכאון חריפים שאינם מגיבים אף הם לטיפול תרופתי מלבד לתרופות הרגעה ושינה שבפועל אינן מאפשרות כל תפקוד יומיומי תקין.

התחום הנוסף שבו משפיעה הפיברומיאלגיה הוא תחום הקוגניציה וגם כאן מתגלים כשלים תפקודיים ברמות משתנות שהמשותף להן הוא חוסר היכולת לאזנן באופן תרופתי ולבודד ולשייך את הפתולוגיה לממצאים קליניים ברורים.

במחקרים שנעשו בשנים האחרונות, נצפו בבירור קיומן של התוויות אופייניות בבדיקות MRI של מערכת העצבים המרכזית (המוח) בחולים בפיברומיאלגיה ומכאן ההנחה שמדובר בכאבים שמקורם בשיבושי תפקוד של מערכת העצבים המרכזית אולם במקרים רבים התגלה שקיים קשר מובהק בין פעילות לא סדירה של בלוטת התריס לקיומן של תופעות הלוואי של פיברומיאלגיה.

כיום מקובל להניח קיומו של קשר בין שתי התופעות ובעיקר שחלק מתופעות הלוואי של פיברומיאלגיה ותת פעילות בלוטת התריס זהות בביטוי החיצוני שלהם. מחקרים הראו שאיזון תרופתי או אחר של פעילות בלוטת התריס הביא להכחדה כמעט מוחלטת של תופעות הלוואי של פיברומיאלגיה וחזרתם של החולים לתפקודי יומיום מלאים.

האם מספיק לקחת אלטרוקסין\יוטירקס וזהו?

רופאים רבים טוענים שהאיזורים הכואבים קיימים כתוצאה מהשפעתה של תת פעילות בלוטת התריס על רקמות מסוימות. במילים אחרות, האבחנה של פיברומיאלגיה יכולה למעשה לנבוע כתוצאה של אי אבחון תת פעילות בלוטת התריס או חוסר טיפול בתת פעילות בלוטת התריס.
כאשר המטופלים שלי הצליחו להביא את בלוטת התריס שלהם לתפקוד אופטימלי מלא, אז גם כאבי הפיברומיאלגיה שלהם נעלמו.

אחד הכלים הכי חשובים לפני הטיפול בפיברומיאלגיה הינו: לבדוק את כל הורמוני בלוטת התריס על ידי בדיקות רוק וצואה, לקבל תמונת מצב רחבה של החולה בפיברומיאלגיה.

ה- TSH הוא אינו מדד מספיק טוב על מנת להבין את תפקוד של בלוטת התריס. לצערי, בדיקת הדם של ה- TSH יכולה להיות תקינה במשך שנים לפני שהיא עולה מספיק גבוה כדי לזהות תת פעילות של הבלוטה, אז יכול להיות מצב בו את סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס במשך שנים ללא ידיעתך. אצל אנשים מסוימים, רמת ה- TSH לעולם לא נהיית גבוה, למרות שברור שהם סובלים מתת פעילות של בלוטת התריס, ולכן בדיקה רגילה של רמת הורמוני הTSH בדם הוא לא מדד מדוייק מספיק לקבל תמונת מצב מיטבי.

נטילת אלטרוקסין, יוטירקס או סינטרואיד שהן תרופות אשר מכילות את ההורמון T4 בלבד (ללא הורמון T3), לעיתים לא מביאות את ההורמון T3 לרמה האופטימלית שלו. ישנו הבדל גדול בין תוצאה שהיא תקינה בלבד לבין תוצאה שהיא אופטימלית.
האם תעדיפו שחשבון הבנק שלכם תהיה קצת צולע או מאוזן יציב ואפילו ששהיה עודף לבזבוזים? לרוב מטופלי הפיברומיאלגיה יש הורמוני TSH בגדר הנורמה אך לא ברמה אופטימלית. כמו כן למטופלים רבים יש רמת הורמונלים של T3 בגדר הנורמה אבל לא ברמה אופטימלית.

רמות מצוינות של קורטיזול (הורמון בלוטת יותרת הכליה) וברזל הן גם חלק מהטיפול הכולל בפיברומיאלגיה ובאי תפקוד של בלוטת התריס.

מדוע תת פעילות גורמת לכאבים בכל הגוף?

עבור אלו שרוצים לדעת מדוע תת פעילות של בלוטת התריס גורמת לכאבים בכל הגוף:
1. מטבוליזם (חילוף חומרים) פגום של הפחמימות
2. ירידה ביכולת המיטוכונדריה של השריר
3. ירידה בקרניטין של השריר (קרניטין מסייע לשרירים להתאושש מפעילות)
4. חוסר יכולת להשתמש במקורות אנרגיה רגילים
5. רמת נתרן נמוכה או אפילו נמוכה בטווח הנורמה מפחיתה את יכולת העבודה של משאבות הנתרן/אשלגן וגורמת לרגישות הממברנה
6. התכווצות שרירים ממושכת אשר מובילה לכאבי שרירים
אם נאמר לך שהכאבים מהם את סובלת הם רק בראש שלך, בגנים שלך, שאין להם סיבה ידועה או תרופה למצב וגם שאין להם קשר לבלוטת התריס שלך, אז עלייך לשקול להעריך את בלוטת התריס באמצעות בדיקות דם של  T3 ו T4 ובדיקת נוגדנים לבלוטת התריס לקבל תמונת מצב בריאותי יותר טוב.

אז מה כדאי לעשות?

אנו ממליצים לעשות בדיקות רוק וצואה על מנת לקבל תמונת מצב בראותי מקיף. לאחר קבלת תוצאות של הבדיקות נוכל במכון יפה להתאים טיפול אישי לפי הצרכים של המטופל/ת.
טיפול בהורמונים זהים ביולוגית, הורמונים לבלוטת התריס, טיפול במערכת העיכול, תזונה נכונה, שינויים בשינה וצמצום המתח.

אנשים רבים אשר מטופלים בגישה זו יכולים לומר בשמחה שהם סבלו מפיברומיאלגיה בעבר אבל לא עוד.
לנו ישנה דרך טיפול יחודית אשר במסגרתה אנו מבצעים בדיקה מקיפה מאוד של כלל ההורמונים בגוף, באמצעותה ניתן לבנות טיפול שמתאים במיוחד לגופך ובכך לטפל בבעיה בצורה המדויקת ביותר. אנו מזמינים את גולשים האתר ליצור קשר ולהתייעץ עם נציגנו טלפונית ללא תשלום או התחייבות.

הרבה בריאות!

המרפאות שלנו נמצאות בתל אביב ובבית שמש.

ניתן להשאר פרטים באתר או להתקשר אלינו ל:

072-2422022