תת פעילות בלוטת התריס ותזונה

שנות ניסיון
0 +
אחוזי הצלחה
% 0
לקוחות מרוצים
0 +

תת פעילות בלוטת התריס תזונה מאזנת

כיום אין חילוקי דעות באשר לקשר הישיר, בין תת פעילות בלוטת התריס ותזונה. אנו במכון יפה, לאבחון וטיפול בתת פעילות בלוטת התריס, דוגלים בשילוב בין הרפואה המסורתית, הקונבנציונלית והרפואה הטבעית, אשר מבקשת לבחון לטפל ולאזן את פעילות בלוטת התריס, גם על ידי שינוי הרגלי תזונה הפחתה או הגברה של צריכת מזונות, שלהם השפעה ישירה על תפקוד הבלוטה.

אם כבר עברתם תהליך אבחוני, או שאתם נמצאים בעיצומו של תהליך כזה, כמובן אם אתם חווים תסמינים שעל פיהם קיימת אפשרות שאתם סובלים מתת פעילות בלוטת התריס אנחנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר  07-22422022 נשמח לייעץ לכם בנושא תת פעילות בלוטת התריס.

השפעות התזונה על תת פעילות בלוטת התריס

תת פעילות בלוטת התריס הנו מצב חסר זמני או קבוע, של תוצרי הבלוטה (ההורמונים T4 ו-T3) שלהם אחריות רבה על איזונן של מערכות רבות בגופנו. אחת הסיבות הנפוצות לפעילות לא תקינה מצויה בצריכת יתר או צריכת חסר של מזונות המכילים מינרלים וויטמינים מסוימים לעתים גם כאשר אתם צורכים כמות מספקת של מזון המכיל את המינרלים והוויטמינים מתרחשת הפרעה בקליטתם וספיגתם והשפעתם נמנעת.

תת פעילות בלוטת התריס התזונה ויוד

היוד מהווה גורם משפיע, מעורר את הפרשת ההורמון T4 וכאשר קיים חסר תזונתי של מזונות המכילים יוד יש האטה ביצור הורמוני הבלוטה. כאשר ישנה צריכת יתר של מזונות המכילים יוד, גורם הדבר לכך שבתהליך הפיכת הT4 לT3, חל עיכוב משמעותי ומתחילה שרשרת כשלים בהשפעה של פעולה תקינה של הבלוטה.

בנוסף ישנם וויטמינים כגון סוגי ויטמין B למיניהם, וויטמינים A ו-C אשר המחסור בהם, בולם או את מאט באופן משמעותי את עצם הפרשת ההורמון T3 וגם לתהליך זה השפעות מרחיקות לכת בהפרת האיזון ופעולות מנגנונים שונים. לנוכחות המינרלים סלניום ואבץ השפעה מכרעת על הליך הפיכתו של T4 לT3. חסך בהם דומה להשפעת החסך ביוד.

שינויים קיצוניים בצריכת מזונות מסוימים, כתוצאה מדיאטות חריפות משפיע ישירות על האיזון העדין של בלטות התריס. ומדגים את ההשפעה השלילית של התזונה על תת פעילות בלוטת התריס, גם כשהדיאטות לעתים מלוות בהנחיות רפואיות.

תת פעילות בלוטת התריס תזונה, צמחי מרפא, ותוספי תזונה

ראוי לציון שבמרכז יפה לטיפול בתת פעילות בלוטת התריס, אנו משלבים בין הרפואה המערבית הקונבנציונלית לבין הרפואה הטבעית. האפשרות לטפל במצב מאובחן של תת פעילות בלוטת התריס תזונתית, או עם תוספים ייעודיים אכן קיימת ומיושמת אולם כאשר המטופל נמצא בטיפול תרופתי קונבנציונלי הרי שמתעורר קושי לשוב ולחזור לפעילות תקינה של הבלוטה רק בהשפעת התזונה. הגוף מתרגל במהירות להיעזר ולצרוך מהמקור הזמין ביותר את מה שחסר לו על מנת שיתאפשר לו לחזור ולתפקד כהלכה.

מכאן גם המלצתנו החשובה שברגע שמתעורר בכם הספק לגבי פעילות בלוטת התריס שלכם, אל תהססו ופנו ישירות למרכז יפה לטיפול בבלוטת התריס.

אבחון מוקדם יאפשר לנו במרכז יפה להרכיב עבורכם סל מזונות שצריכתם או ההימנעות מצריכתם תסייע להשבת פעילות בלוטת התריס למסלול התקין והמאוזן. במקרה הצורך תקבלו הנחיות תזונתיות מפורטות יותר לצריכת מזונות המכילים את המינרלים המסוימים החסרים לכם ואשר במרבית המקרים צריכתם תשיב את פעילות הבלוטה למסלול תקין ומאוזן.

זכרו קיימים יחסי גומלין מובהקים בין תת פעילות פעילות בלוטת התריס ותזונה. אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר בכל מקרה שאתם חווים, את תחילת חוסר האיזון, על פי עמנו קשר  0722422022 נשמח לייעץ לכם בנושא תת פעילות בלוטת התריס ותזונה.

תת פעילות בלוטת התריס תזונה

תזונה ותת פעילות בלוטת התריס

תזונה בריאה ומאוזנת חשובה לבריאות בלוטת התריס, ובמיוחד לאנשים הסובלים מתת פעילות בלוטת התריס (היפותירואידיזם).

הנה כמה טיפים כלליים לתזונה בריאה ותת פעילות בלוטת התריס:

  • אכלו מזונות עשירים ביוד: יוד הוא מינרל חיוני לייצור הורמוני בלוטת התריס. מקורות טובים ליוד כוללים מלח מועשר ביוד, דגים, ביצים, מוצרי חלב וירקות ים.
  • אכלו מזונות עשירים בסלניום: סלניום הוא מינרל נוסף החיוני לבריאות בלוטת התריס. מקורות טובים לסלניום כוללים אגוזי ברזיל, דגים, בשר, עוף ופטריות.
  • אכלו מזונות עשירים באבץ: אבץ הוא מינרל החיוני לספיגת יוד. מקורות טובים לאבץ כוללים בשר, עוף, פירות ים, אגוזים וזרעים.
  • הימנעו ממזונות גויטרוגניים: מזונות גויטרוגניים יכולים להפריע לייצור הורמוני בלוטת התריס. מקורות גויטרוגניים כוללים כרוב, כרובית, ברוקולי, לפת, סויה וזרעי פשתן.
  • אכלו ארוחות קטנות ותכופות: אכילת ארוחות קטנות ותכופות יכולה לעזור לשמור על רמות סוכר בדם יציבות ולשפר את חילוף החומרים.
  • שתו הרבה מים: מים חשובים לבריאות כללית ולשמירה על תפקוד תקין של בלוטת התריס.

בנוסף, חשוב להתייעץ עם דיאטן/ית קליני/ת מוסמך/ת שיוכל/תולה להתאים לכם תוכנית תזונה אישית שתסייע לכם לנהל את תת פעילות בלוטת התריס ולשפר את בריאותכם הכללית.