ההשפעה ההדדית של בלוטת התריס ובלוטת יותרת הכליה
בלוטת התריס והאדרנל איזון ביחסי גומלין – Thyroid and Adrenal glands
קיימות שתי בלוטות בגוף אשר עובדות בשיתוף פעולה אחת עם השנייה. בלוטת התריס ובלוטת יותרת הכליה (האדרנל). אם הן לא מקבלות הערכה וטיפול יחד, יש אפשרות שהטיפול לא יהיה מוצלח מספיק. פעמים רבות, חולי בלוטת התריס מקבלים אלטרוקסין או יוטירוקס בלבד וכתוצאה מכך, בדיקות דם של בלוטת התריס משתפרות אבל הם עדיין לא יצליחו לחזור לתפקודם הרגיל. לא יצליחו להרגיש מצוין או לרדת במשקל כמו קודם לכן. מדוע?
שתי סיבות לטיפול לא יעיל בבלוטת התריס ובלוטת יותרת הכליה
קיימות שתי סיבות כלליות שמצאתי לתופעה שעל אף הטיפול לא מושגות תוצאות.
סיבה ראשונה – מטופלים מקבלים אלטרוקסין או יוטירוקס המכילים את ההורמון T4 בלבד. הכבד צריך להמיר את ההורמון T4 להורמון T3, המהווה את הצורה הפעילה של הורמון בלוטת התריס. אם הכבד אינו ממיר ה- T4 (אלטרוקסין/יוטירוקס) ל- T3: לא יהיה שיפור בהרגשה של המטופל. הורמון בלוטת התריס T3, הוא שגורם לירידה במשקל, זיכרון טוב, עיכול בריא ושיער נהדר. במקרה כזה, כדאי יהיה ליטול T3 יחד עם נטילת האלטרוקסין או היוטירוקס. הבעיה היא שרופאים ברפואה הקונבנציונלית לא נוהגים לתת מרשמים ל- T3.
הסיבה השנייה – היא הטיפול בבלוטת התריס לבדה, ללא האדרנל. נקודה חשובה שנקראת ברפואה "פנינת חכמה רפואית" היא "לאן שהולכת הבלוטת התריס – הולך האדרנל."
יש לבדוק את האדרנל, במיוחד כשקיימת בעיה ידועה בבלוטת התריס. כל כך הרבה אנשים מסתובבים עייפים בגלל בעיות קלות בבלוטות התריס ובאדרנל שלא טופלו באופן מלא.
אם אינך מרגיש במיטבך בעת נטילת האלטרוקסין או היוטירוקס, גם אם המעבדה אומרת שאתה מאוזן, עלייך לבדוק את שאר ההורמונים באופן מדויק ולכלול גם את הורמוני בלוטת יותרת הכליה בבדיקה.
בכל מקרה בו יש חשש לפעילות לא תקינה של בלוטת התריס ובלוטת יותרת הכליה אנו ממליצים ליצור עמנו קשר. חייגו 07-22422022