איך מאזנים את בלוטת התריס?

0 +
שנות ניסיון
% 0
אחוזי הצלחה
0 +
לקוחות מרוצים

תפקידי בלוטת התריס:

בלוטת התריס שולטת על תדירות השימוש באנרגיה בגוף, ייצור החלבונים, ושולטת על הרגישות של הגוף להורמונים אחרים שנמצאים בגוף. 

בלוטת התריס גם: מגבירה או מפחיתה את האנרגיות בגוף, מגבירה או מפחיתה את שריפת השומנים, שולטת על ירידה במשקל, מעלה את קצב הלב, משפיעה על התיאבון, מסייעת למעיים לעבוד ביעילות, עוזרת למחזור הווסת להיות מסודר, שומרת על בריאות השיער, בריאות הציפורניים בריאות העור, עוזרת לשינה טובה וגם קשורה לבריאות הנפשית.

בלוטת בתריס משפיע ומושפעת

אם יש מטופל הסובל מסימפטומים של בלוטת התריס, יכול להיות שמטרת הטיפול יהיה לעלות את ה Free T3 בשליש העליון של הנורמה. עוד דוגמא לזה שבלוטת התריס משפיע ומושפעת: כשלמטופל יש תת פעילות של בלוטת התריס, סביר מאוד שיפתח כולסטרול גבוה, ולכן טיפול בבלוטת התריס יכולה להחזיר כולסטרול מרמה גבוהה  – חזרה לרמה נורמלית של כולסטרול. 

הקשר בין הורמוני בלוטת התריס להורמונים אחרים:

אסטרוגן: אסטרוגן מדכא את תפקוד בלוטת התריס בעוד שפרוגסטרון עוזר לבלוטת התריס לתפקד באופן נורמלי. אם אצל אישה האסטרוגן דומיננטי, כלומר יש לה יותר אסטרוגן מאשר פרוגסטרון, היא יכולה להגיע למצב של תפקוד לא תקין של בלוטת התריס. שיפור האיזון בין האסטרוגן לפרוגסטרון יכול לעזור לבלוטת התריס לתפקד באופן נורמלי ללא תרופה לבלוטת התריס.

בלוטת האדרנל

נניח שבלוטת התריס היא רגל על דוושת גז. ברגע שאתם לוחצים על דוושת הגז והמכונית מתקדמת קדימה. המכונית תתקדם קדימה רק אם יש מספיק דלק במיכל. הקורטיזול הנוצר בבלוטת האדרנל הוא "הדלק" שבמיכל. לכן חשוב מאוד לתמוך בבלוטת האדרנל בזמן שמטפלים בבלוטת התריס. 

עוד סיבה לטפל בבלוטת האדרנל:
אם אתם לוקחים כבר תרופה לבלוטת התריס, ובדיקות הדם של הבלוטה נראות תקינות, אבל אתם מרגישים חלשים ואי יציבות. הסיבה היא שבלוטת האדרנל לא מספיק חזקה כדי לתמוך בבלוטת התריס. אם אתם נותנים לבלוטת האדרנל את החומרים המזינים שהיא צריכה ואת ההורמונים שלה – זה יעזור לבלוטת התריס לתפקד טוב יותר.

אלו בדיקות צריך לעשות כדי לאבחן את בלוטת התריס בצורה מיטבית?

1. בדיקת רפלקסים עם מכשיר מיוחד בשם תירופלקס (thyroflex), הבודק אם הורמוני בלוטת התריס עוזבים את כלי הדם ונכנסים לתוך תאי: השרירים, העצבים והמוח כדי שיוכלו לעשות את עבודתם (לעומת בדיקות הדם, הבודק רק את רמת ההורמונים של בלוטת התריס שעוזב את כלי הדם). 

בדיקת תירופלקס אם את/ה חושב/ת שבלוטת התריס שלך איטית אבל בדיקות הדם שלך תקינות, בהחלט ייתכן שאתה צודק. תוכל לבדוק את רפלקס בלוטת התריס שלך עם מכשיר הThyroFlex. מערכת thyro-flex הינה פטנט עדכני לא פולשני, שבודק, מאבחן ומסייע לתחזק מצבים שונים של בלוטת התריס. מערכת זו משתמשת ברפלקסים ובסימפטומים כדי לקבוע במדויק את תפקוד הבלוטה ומאפשרת לרופא להעריך בצורה מדויקת את בריאות הפציינט. כ-80% מהאוכלוסייה סובלים מהפרעה בתפקוד בלוטת התריס. thyro-flex מהווה בדיקה נוחה, לא פולשנית ולא מכאיבה, שנותנת תוצאה מיידית. "כל בדיקות הדם שבודקות את מצב בלוטת התריס אינן מדויקות בקביעת תפקוד בלוטת התריס. הדרך היחידה לאבחן מחלות של בלוטת התריס היא באמצעות רפלקסים וסימפטומים". כך אומר ד"ר סר ר.י.ס. בייליס, אנדוקרינולוג ידוע בבית החולים הנחשב ליסטר בלונדון, אנגליה, האנדוקרינולוג של משפחת המלוכה.

2. בדיקת הורמונים פעילים על ידי לקיחת דגימת רוק. בבדיקת הרוק אפשר לראות את רמת: ההורמונים הנשיים, ההורמונים הגבריים והורמון הקורטיזול באדרנל.

3. בדיקת מערכת העיכול על ידי לקיחת דגימת צואה. בבדיקת הצואה אפשר לראות אם יש לכם בעיות בעיכול שמוציאים את בלוטת התריס מאיזון – כמו: חיידקי מעיים לא טובים, שמרים, טפילים, מעט מדי אנזימים לפירוק המזון, תגובות למזונות שונים ודלקות מעיים כללים. כאשר הרופא אומר לכם שהכול תקין כי בדיקות הדם של בלוטת התריס תקינות אבל ההרגשה שלכם לא טובה, יש לבדוק את כל התחומים שקשורים לבלוטת התריס מאחר ויש אפשרות סבירה שיתקבלו תוצאות לא תקינות ותימצא הגורם לכך שההרגשה שלכם לא מיטבית. 

ייצור הורמון T4 ומערכת עיכול בריאה

בלוטת התריס משתתפת בכל התהליכים האלה בעיקר על ידי ייצור ההורמון הלא פעיל thyroxine) T4) שצריך להיות מומר להורמון הפעיל triiodothyronine) T3) בכבד או באיברים אחרים.
20% מההורמון T4 של בלוטת התריס מומר ל- T3 במעיים, אך זה קורה רק אם יש לנו חיידקי מעיים בריאים. ולכן מערכת העיכול חייבת להיות בריא כדי שיהיה לנו תפקוד תקין בבלוטת התריס.

עוד סיבה למה חשוב שמערכת העיכול תהיה בריאה:
כשאדם סובל ממחלה אוטואימונית (מחלה הנגרמת מתגובה מוטעית של מערכת החיסון), המשמעות היא שמערכת החיסון לא עובדת בצורה טובה, לדוגמה מחלת השימוטו (תת פעילות) או מחלת גרייבס (פעילות יתר).
מאחר ש-70% ממערכת החיסון נמצאת במעיים, חשוב לעשות בדיקות צואה מקיפה כדי להבטיח שמערכת העיכול בריאה.

יחד נחזיר את התשוקה לחיים, אנרגיות חיוביות וגוף בריא כימיקלים וסטרס זורקים את ההורמונים שלכם מאיזון. יותר מ85% מהמטופלים שלנו הצליחו להחזיר לעצמם את החיים.

קבלת איכות החיים חזרה
לסיכום על מנת להחזיר לך את איכות החיים כפי שהיית לפני שהמחלה של בלוטת התריס שיבשה את חייך, יש צורך לטפל בכל חוסר האיזונים שמשפיעים על בלוטת התריס ומושפעים מבלוטת התריס.
יש צורך באיזון של ההורמונים הנשיים והגבריים. יש צורך בבלוטת אדרנל חזקה. מערכת העיכול צריכה לתפקד באופן נורמלי.
ולכן, כשהרופא שלכם אומר לך שהתוצאות של בדיקות הדם של בלוטת התריס שלכם תקינות✔✔✔, אבל אתם מרגישים שהבריאות שלכם לא כל כך תקין, ולא מרגישים כל כך טוב, קחו בחשבון שבדיקות הדם לא מספיקות, כדי לראות את כל תמונת המצב הבריאותי של הגוף ובלוטת התריס. 

אני יודע זאת, כי כך עזרתי לאלפי מטופלים ועוזר גם היום למטופלים לגלות את הגורמים הבעיתיים שיש להם ולטפל בהם.

ניתן להשאר פרטים באתר או להתקשר אלינו ל:
072-2422022

 

 

חוסר איזון בבלוטת התריס

בלוטת התריס היא בלוטה קטנה בצורת פרפר הממוקמת בחלק הקדמי של הצוואר. היא אחראית לייצור הורמונים חיוניים רבים המשפיעים על כמעט כל מערכת בגוף.

חוסר איזון בבלוטת התריס יכול להתרחש כאשר הבלוטה מייצרת יותר מדי או פחות מדי הורמונים.

שני סוגים עיקריים של חוסר איזון בבלוטת התריס:

  • יתר פעילות של בלוטת התריס (היפרתירואידיזם): מצב שבו בלוטת התריס מייצרת יותר מדי הורמונים.
  • תת-פעילות של בלוטת התריס (היפותירואידיזם): מצב שבו בלוטת התריס מייצרת פחות מדי הורמונים.

תסמינים של חוסר איזון בבלוטת התריס:

יתר פעילות של בלוטת התריס:

  • ירידה במשקל
  • חרדה
  • עצבנות
  • נדודי שינה
  • קצב לב מהיר
  • חולשת שרירים
  • נפיחות בעיניים

תת-פעילות של בלוטת התריס:

  • עלייה במשקל
  • עייפות
  • ירידה בזיכרון ובריכוז
  • יובש בעור
  • נשירת שיער
  • עצירות
  • חוסר סבילות לקור
  • דיכאון

אבחון:

אבחון חוסר איזון בבלוטת התריס נעשה באמצעות בדיקת דם פשוטה המודדת את רמות TSH ו-T4 (הורמון בלוטת התריס).

תוכן עניינים